Smece na Strnjikama

Nedeljno popodne, 26. septembar 2021. godine. Vozeći se kolima, prema Grockoj,  prošao sam pored Strnjika gde mi je čekajući na raskrsnici da se uključim na Smederevski put pažnju privukla gomila smeća pored puta.

U  sebi sam se već spremao da prokomentarišem kako smo loši ljudi, kako ne vodimo računa o životnoj sredini, kako smo bahati i bacamo smeće gde stignemo a onda sam primetio da pored smeća na Strnjikama nema kontejnera.

Zapitao sam se šta se desilo sa kontejnerima, da li ih je neko ukrao ili ih je neko sa namerom sklonio. Pošto su početkom proleća iz centra Zaklopače, kako kažu meštani, sklonjeni kontejneri uz obrazloženje da je to naredila inspekcija, realnija mi je pomisao da je i sa Strnjika neko sklonio kontejnere.

Centar Zaklopače
Centar Zaklopače mesto gde su nekada stajali kontejneri

Zaklopača je naselje koje po poslednjem popisu iz 2011. godine imala 2297 stanovnika. Međutim,  sada ih ima i više jer u biračkom spisku ima blizu 2000 glasača. Pitam se da li je taj ko je naredio sklanjanje kontejnera iz Zaklopče razmišljao da sada u čitavom naselju gotovo  nema kontejnera niti određenog mesta gde meštani a i putnici namernici mogu da odlože ili bace smeće.

Narod neće prestati da baca smeće zato što nema kontejnera i određenih mesta za odlaganje otpada i verovatno će početi da niču nove deponije, što naravno smatram da nije primereno,   normalno i ekološki ispravno.

Zato,kao običan građanin i stanovnik Zaklopače,  apelujem na ljude koji odlučuju o ovim stvarima (  mislim na nekog iz opštinskog rukovodstva ili iz inspekcijskih poslova ili iz preduzeća “Eko Grocka”) da nam vrate kontejnere na Strnjike. Takođe, da  čim se ukaže prilika (po završetku radova na postavljanju vodovodnih cevi preko Graba) vrate i kontejnere u centru Zaklopače.

Mislim da nije uredu da neko odluči da kazni sve stanovnike jednog naselja zbog nekoliko neodgovornih i bahatih gradjana koji su pravili deponije pored kontejnera. Umesto što kažnjavete sve nas pojačajte kontrolu, ako treba postavite video nadzor na kritičnim mestima i najstrože kaznite neodgovorne ljude.

Još jednom apelujemo da se ovaj problem reši na zadovoljstvo svih građana a takođe apelujemo i na građane da podignu svest o očuvanju životne sredine i okoline u kojoj svi mi živimo i da smeće i otpad ne bacaju na mesta na kojima to nije predviđeno.

Pratićemo ovu situaciju i obaveštavati vas blagovremeno, vaš Informator Grocka.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *